Gordijnen zijn een onmisbaar element van elke inrichting en woning. ..." /> Welke gordijnen passen bij jouw woning? | Sanitair Web

Inrichting

Published on augustus 3rd, 2018 | by Marlou

0

Welke gordijnen passen bij jouw woning?

Gordijnen zijn een onmisbaar element van elke inrichting en woning. Ze zijn uitermate praktisch, ze geven een gevoel van privacy, en wanneer het donker is buiten geeft het een gevoel van veiligheid. Ze zijn ook nog eens heel mooi, mits je de juiste uitkiest. Voor meer over hoe je met gordijnen je interieur opfleurt vind je op Extrawonen. Vandaag de dag spreken we bij het interieur minder over ‘het gordijn’, en meer over raamdecoratie. Dit is een bredere omschrijving die aangeeft dat het niet uitsluitend een stoffen doek die van het plafond hangt hoeft te zijn. Al is dat alsnog een fijne optie, uiteraard.

De functies van raamdecoratie

Zoals genoemd is een gordijn voor meerdere functies geschikt. Het vormt als het ware een deur tussen binnen en buiten die je op jouw gewilde moment open of dicht kunt doen. Zo zorg je dat niet iedereen zomaar naar binnen kan kijken, dat licht beter binnen blijft of dat het juist buiten blijft, dat je niet in een eng zwart gat zit de kijken ’s avonds, dat je kamer opgefleurd wordt, en zelfs dat door de isolerende kwaliteiten van zo’n gordijn het binnenklimaat van jouw woning prettiger wordt. Ramen zijn namelijk geleiders van temperatuur, en je kunt het gordijn zien als een soort jas of want. Op Woonkanjer kun je meer vinden over interieur en wonen.

De soorten en maten raamdecoratie

Er zijn drie populaire soorten:

  • Overgordijnen: Deze sluiten het licht af en dekken goed het hele raam. Waarschijnlijk de meest iconische representatie van een gordijn.
  • Vitrage: Een dunne stof die over het algemeen veel licht en zicht doorlaat. Deze ‘dempt’ het uitzicht voor als je bijvoorbeeld de zon minder fel in de kamer wilt, maar nog wel naar buiten wilt kijken. Wordt vaak gecombineerd met een overgordijn.
  • In-between: Zit tussen de twee opties in. Dit is een gordijn die de optie heeft om als dempende vitrage te dienen, maar ook gebruikt kan worden als dekkend overgordijn. Denk aan bijvoorbeeld schuifgordijnen.

Tags: , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑