Inrichting

Published on maart 18th, 2015 | by Marlou

Water afvoer aanleggen in je badkamer

Het aanleggen van een waterafvoer in de badkamer is een klusje die veel mensen zelf kunnen uitvoeren, waarmee bespaard kan worden op de kosten voor het inhuren van een erkend loodgietersbedrijf. Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden bij de aanleg van de afvoer. Zo heeft niet ieder onderdeel van uw badkamer dezelfde afvoerpijp nodig, moet u beschikken over de juiste gereedschappen voor het verkleinen van de afvoerpijp, het aansluiten, etc. en zeker bij een horizontale afvoer is het belangrijk deze goed te ondersteunen aldus een Leids loodgietersbedrijf over het aansluiten van een afvoer in badkamers. Onderstaande tips gelden vanzelfsprekend ook voor de aanleg van een afvoer in bijvoorbeeld een keuken, al gelden daar andere maten.

Voorbereiding op aanleg afvoer

Een goede voorbereiding is het halve werk, zorg daarom dat u vooraf de benodigde materialen voor de aanleg van de waterafvoer in uw badkamer in huis heeft gehaald. Afhankelijk van het doel van de afvoer, heeft u deze bijvoorbeeld nodig voor de wastafel of voor het toilet, dient u een speciale maat afvoerbuis aan te schaffen bij bijvoorbeeld een bouwmarkt. Voor een toilet heeft u de grootste afvoerbuis nodig, met een diameter van 110mm, voor een bad of douche volstaat een diameter van 75mm en voor een wastafel is een diameter van 45mm voldoende. Zorg dat u de juiste maat heeft om problemen bij het aansluiten te voorkomen!

Naast de afvoerbuis heeft u zogenaamde buiszadels of speciale beugels nodig om de afvoerbuis op te kunnen laten steunen. Dit is essentieel om lekkage en andere vormen van schade na de aansluiting van de waterafvoer te voorkomen.

Waterafvoer aanleggen

Wanneer u alle materialen in huis heeft kunt u starten met de aanleg van de waterafvoer. Met name de ondersteuning van de waterafvoerbuis is hierbij van groot belang, zeker wanneer deze buis horizontaal is aangelegd. De afvoerbuis van een toilet, wastafel en douche of bad moeten respectievelijk om de honderd, vijfenzeventig en nogmaals vijfenzeventig centimeter worden ondersteund met een buiszadel. Het verbinden van de afvoerstukken kan middels een lijmverbinding of met een manchetverbinding.


About the AuthorBack to Top ↑