Geen categorie no image

Published on november 13th, 2018 | by Marlou

0

Warmtepomp in plaats van een cv-ketel

Je staat lekker lang onder de warme douch. Wist je dat met een oude cv-ketel 17% van het opgewerkte warmte verloren gaat. Veel huishoudens hebben nog een cv-ketelhangen in hun huis. Daarvan zijn er veel cv-ketel erg verouderd in Nederland. Is die van jou 15 jaar en ouder? Dan gaat er 17% van je opgewekte warmte verloren. Het hebben van een warmtepomp heeft een veel betere rendement dan een cv-ketel. Waarom kiezen voor een warmtepomp? In deze blog worden redenen gegeven waarom het verstandig is om een warmtepomp aan te schaffen.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is duurzaam. Het haalt met een warmtewisselaar warmte uit het grondwater, de lucht en de bodem. Door het gebruiken van een warmtepomp bespaar je een hoop op je gasrekening. Je verbruikt elektriciteit in plaats van gas. De CO2-uitstoot zal flink verminderen door het aanschaffen van een warmtepomp.

Dagelijks wordt er gesproken over de energietransitie van Nederland

De energietransitie is een beleidsdoel van de internationale gemeenschap over het besparen van energiebronnen. Er wordt gewerkt om zo veel mogelijk energie te besparen. In 2050 is het doel om CO2 neutraal te zijn. We mogen dan geen aardgas meer verbranden. De politiek heeft nog geen richting ingeslagen. Waarschijnlijk gaat het wel de richting op van het gebruik van elektriciteit en biogas. Om iedereen voor te zijn, is het zeker verstandig om alvast een warmtepomp aan te schaffen.

Financieel betaalbaar

De warmtepompen zijn erg prijzig. De gemiddelde warmtepompen kosten zitten tussen de 5000 en 7000 euro en hebben een terugverdientijd van 15 jaar. Alleen de laatste jaren stijgen de energieprijzen steeds meer en zijn er subsidies beschikbaar. Het is zeker te realiseren dat dat de warmtepomp terug te verdienen is tussen de 7 en 15 jaar. De maximale subsidie voor een warmtepomp is 2500 euro. Vergeet niet, met een warmtepomp ga je direct besparen. Samen streven we naar een duurzamer milieu.

Overige voordelen:

  • Hoog rendement:Zeker 80% van de energie wat een warmtepomp oplevert, haal je uit de lucht of de grond.
  • Lagere energiekosten:Doordat je steeds minder gas gaat verbruiken, zal je energiekosten flink dalen
  • Duurzaam:Je verbruikt amper nog fossiele-brandstoffen. Daardoor ga je duurzamer leven.
  • Geluidstil:De warmtepomp maakt veel minder geluid dan een cv-ketel.
  • Grote levensduur:Een warmtepomp gaat gemiddeld tussen de 20 en 30 jaar mee.
  • Goedkope onderhoudsbeurten voor een warmtepomp

 


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑