Geen categorie

Published on juli 10th, 2015 | by Marlou

Verwarm de badkamer vloer elektrisch

Elektrische vloerverwarming is steeds meer in opkomst. Zeker in de badkamer is dit een populaire manier om de vloer te verwarming. Dit is ook niet zo gek omdat het een aantal voordelen over de traditionele vloerverwarming heeft.

Uiteraard zijn er ook nadelen bij het elektrisch verwarmen van de badkamervloer. Waarom je wel of niet voor elektrische vloerverwarming in de badkamer kunt kiezen leer je hieronder.

Waarom überhaupt vloerverwarming in badkamer?

Koude voeten wanneer je in de ochtend of avond gaat douchen vindt natuurlijk niemand fijn. De verwarming vanaf de grond is daar een ideale oplossing voor.

Bovendien is er ook nog een ander probleem op te lossen met hulp van vloerverwarming in de badkamer. Namelijk de natte vloeren. Wanneer de vloer verwarmd wordt door de verwarming zal het het water dat op de vloer eerder verdampen en heb je dus minder lang last van de natte vloeren.

Elektrische vloerverwarming is snel

Elektrische vloerverwarming is supersnel warm. Waar je bij de traditionele vloerverwarming uren moest wachten voordat de vloer aangenaam warm was, is het bij elektrische vloerverwarming een ander verhaal.

Wanneer je de verwarming inschakelt voel je binnen 3 minuten de vloer al opwarmen. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van welk soort tegel op de vloer ligt, de 1 geeft warmte eenmaal beter door dan de ander.

Een voordeel hier is dat de verwarming niet constant aan hoeft te staan. Je kunt hem gewoonweg aanzetten wanneer je van plan bent te gaan douchen of iets anders wilt doen in de badkamer.

Gemakkelijk te realiseren

Het leggen van elektrische vloerverwarming in de badkamer is vrij eenvoudig. De vloerverwarming komt in een soort van matten die gewoonweg onder de tegels te plaatsen zijn. Het enige dat verder nog nodig is, is een elektrobron.

Veel mensen zijn zelf in staat om de mat neer te leggen om vervolgens de tegels er overheen te plaatsen. Maar ook het laten leggen van de elektrische vloerverwarming in de badkamer is geen hele dure klus omdat het zo snel gedaan kan worden.

Stroomverbruik is wel hoog

Het stroomverbruik van een elektrische vloerverwarming is wel hoog te noemen. Afhankelijk van hoe vaak de verwarming ingeschakeld wordt kunnen de prijzen flink oplopen. Zo is het bij een gezin van 5 eigenlijk altijd energie technisch goedkoper om een traditioneel buizen vloerverwarming systeem neer te laten gebruiken.


About the AuthorBack to Top ↑