Inrichting

Published on maart 21st, 2015 | by Marlou

Loodgieters steeds vaker ingeschakeld

Momenteel is er een trend gaande waarbij loodgieters steeds vaker worden ingeschakeld voor zeer uiteenlopende werkzaamheden. Een loodgieter kan ingeschakeld worden om te helpen bij de aanleg of het verleggen van leidingen, voor het installeren van elementen in bijvoorbeeld een badkamer of keuken en voor onderhoud aan een CV-ketel. Waarom voeren mensen deze klussen echter niet zelf uit? Het doorspuiten van een afvoer kan met de juiste gereedschappen ook prima zelf, waardoor het inschakelen van een loodgieter niet nodig zou hoeven zijn.

Complexere systemen

Wij namen de som op de proef en spraken met een loodgieter uit Alkmaar, die zelf ook merkt dat steeds vaker wordt gebeld voor het maken van een afspraak. “Met name op het gebied van onderhoud aan leidingen en CV- of combiketels is er steeds meer vraag naar de hulp van een erkende loodgieter. Dit zit voornamelijk in het steeds complexer worden van de systemen, die ten opzichte van vroeger veel minder makkelijk zelf te onderhouden zijn”, aldus het bedrijf uit Alkmaar. Voorheen kozen mensen vaak voor een combinatie van een losse boiler en losse CV-ketel, wat overzichtelijker was bij eventuele storingen. Nu worden deze twee apparaten vaak samengevoegd in een combiketel, wat veel complexer in elkaar steekt.

Daarbij wordt het steeds populairder om te kiezen voor een combiketel op basis van zonne-energie, wat eveneens een nieuwe vorm van onderhoud meebrengt. Veel mensen weten niet precies hoe de zonnepanelen werkt, waardoor het lastiger is om storingen zelf te verhelpen en het inschakelen van een loodgieter of installateur populair wordt.

Naast deze complexere systemen is de vraag naar onderhoud van de afvoer of leidingen niet afgenomen, zodat het geheel aan aanvragen een stijging heeft doorgemaakt.


About the AuthorBack to Top ↑