Inrichting

Published on april 4th, 2018 | by Marlou

0

Hoeveel waarde voegt een nieuwe badkamer toe aan een huis?

Een nieuwe badkamer verhoogt vaak de waarde van een woning, het wordt dan ook gezien als een goede investering voor waardeverhoging van de woning. Prijzen variëren in termen van arbeid, materialen en totale kosten. Je kunt een betere marge behalen als je zelf wat werk doet en zelf de materialen uit gaat zoeken.

Nieuwe badkamers
Nieuwe badkamers worden toegevoegd aan huizen, hetzij als vervanging of als toevoegingen. Hoe dan ook, een nieuwe badkamer kan het interieur van een woning verfrissen en de totale waarde verhogen. Nieuwe badkamers zijn echter duur. “Een badkamertoevoeging kan bijvoorbeeld tot wel  20.000 euro of meer oplopen indien de badkamer in zijn geheel toegevoegd wordt aan de woning. Het omzetten van een bestaande ruimte is aanzienlijk minder duur.” Aldus de Vos – makelaardij Leeuwarden.

Kosten terugverdienen
Net als veel dure verbeteringen aan het huis, brengen nieuwe badkamers de volledige kosten niet altijd terug bij verkoop.  Nieuwe badkamers brengen ongeveer 60 procent van hun kosten terug tijdens de verkoop. Wat wordt terugbetaald, kan per regio verschillen.

Overwegingen
Afhankelijk van de buurt en andere variabelen kan het toevoegen van een nieuwe badkamer aan een huis dat al aantrekkelijk is, geen extreme waarde opleveren. Een nieuwe badkamer is ook een belangrijk verbouwingsproject en kan drie tot zes weken in beslag nemen.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑