In uw badkamer wil u privacy, maar u moet ook rekening houden met he..." /> Elektrische rolluiken voor uw badkamer | Sanitair Web

Geen categorie no image

Published on oktober 16th, 2018 | by Marlou

0

Elektrische rolluiken voor uw badkamer

In uw badkamer wil u privacy, maar u moet ook rekening houden met het materiaal dat u ophangt als raambekleding. In een badkamer is het vochtig, dus een gewoon gordijn zal hier beschimmelen. Een oplossing hiervoor is een elektrisch rolluik. Waarom elektrische rolluiken nou zo ideaal zijn leggen wij u uit.

Privacy

Allereerst is een groot voordeel van elektrische rolluiken dat ze veel privacy bieden. Sommige huizen staan zo dicht op elkaar dat u moet oppassen dat de buren niet kunnen meegenieten als u aan het badderen of douchen bent. Het kan ook zijn dat dit niet het geval is, maar dat u erg gesteld bent op uw privacy. In dat geval zijn elektrische rolluiken de ideale optie. Het is onmogelijk om daar doorheen iets te zien. Daardoor hoeft u zich geen zorgen te maken over uw privacy.


Isolatie

Een rolluik kopen is ideaal als u geen last wil van tocht of zon. In de badkamer is het erg vervelend als u last heeft van tocht omdat dit erg koud kan zijn als u net heeft gedoucht. Een badkamer is vaak een koele plek doordat er tegels liggen. U wil niet dat het hier nog kouder wordt door de tocht. Een elektrisch rolluik helpt hiertegen.


Wat kost een elektrisch rolluik?

Een rolluik kopen voor uw badkamerraam is relatief gezien niet duur. Dit komt omdat badkamerramen doorgaans klein zijn. Ook ligt het eraan wat voor elektrisch rolluik u ophangt. Wat het aanbod aan rolluiken is, noemen we hieronder op.

  • Aluminium rolluik. Dit is een zwaar rolluik dat geen zon of tocht doorlaat en inbraakpreventief is. Doordat hij zwaarder is moet er een sterkere motor aangesloten worden. Deze moet namelijk het gewicht van het rolluik kunnen dragen. Ook is het aan te raden dat u een aluminium rolluik laat monteren. Dit zorgt er wel voor dat de prijs iets omhooggaat. De prijs van een klein tot gemiddeld rolluik met bediening en montage, ligt tussen de 300 en 700 euro. Als u dus een klein badkamerraam heeft bent u ongeveer 400 euro kwijt.
  • Kunststof rolluik. Een kunststof rolluik is doorgaans de goedkopere variant. Deze beschermt goed tegen zon en tocht maar wel iets minder goed dan een aluminium rolluik. Ook is een kunststof rolluik niet inbraak preventief. Wat wel een voordeel is van een kunststof rolluik is dat het minder geld kost. Voor een elektrisch rolluik van kunststof met montage en bediening betaalt u tussen de 200 en 500 euro. Deze prijs is voor kleine tot middelgrote ramen. Voor een klein badkamerraam bent u in dit geval ongeveer 250 euro kwijt.

U kunt zelf bepalen welke graad van bescherming u nodig heeft en of dat binnen uw budget past. Daarnaast vindt u misschien de ene soort mooier dan de andere. Kunststof rolluiken hebben een natuurlijke look en aluminium rolluiken hebben een industrieel uiterlijk. Als u graag aluminium rolluiken wil maar deze te duur vindt, kunt u in de gaten houden welke rolluiken in de aanbieding zijn.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑