Inrichting no image

Published on september 21st, 2018 | by Marlou

0

Besparen in de badkamer

Na een lange dag werken is het uiteraard fijn om een heerlijke douche te nemen. Maar douchen kost geld, dat weten we allemaal. Als we milieubewust met ons water om willen gaan, wat ook nog eens een oordeel is voor onze portemonnee, hoe doen we dat dan?

Verwarmd water kost energie

Het water verwarmen voor een warm bad of hete douche, kost energie. En energie kost geld, zo simpel is het eigenlijk. Echter met een paar kleine aanpassingen kun je al een hoop besparen. Je zult het waarschijnlijk niet verwachten, maar uit onderzoek is gebleken dat wij in Nederland gemiddeld 120 liter water per dag gebruiken. Het grootste gedeelte daarvan gaat naar de badkamer. Een warme douche kost al snel 37 liter. Maar ook bij de wastafel verbruiken we gemiddeld per dag 5 liter. Tot slot gaat het meeste water in ons toilet gebruik zitten, maar liefst 39 liter. Hier valt dus nog veel te besparen.

Neem een bad

De discussie laait nog wel eens op, wat is nu goedkoper een douche of een bad. Het antwoord is toch echt de douche. Bij een gevuld bad gebruiken we maar liefst 120 liter, dit is 3 keer zo veel als een douche van 5 minuten. Wanneer je toch kiest voor een bad, isoleer deze dan. Zo blijft de warmte langer in bad en hoef je tussentijds niet bij te vullen met heet water. Wanneer je dus keuken en badkamer inspiratie gaat op doen kun je ook eens een kijkje nemen op de website Wonentrends.nl. Zij kunnen je vaak van dit soort adviezen voorzien.

De juiste spullen

Natuurlijk kunnen we korter douchen om water, energie en dus geld te besparen. Maar kijk ook eens of je over de juiste materialen beschikt. Een douchekop die water besparend bijvoorbeeld. Deze mag echter maximaal 7 liter water per minuut verbruiken om een spaardouche te heten. Ook loont het de moeite om eens naar een thermostaatkraan te kijken. Niet alleen prettig in het gebruik, maar ook zeker geld besparend!

 

Bron: Wonentrends.nl

 


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑