Inrichting

Published on maart 18th, 2015 | by Marlou

5 doe het zelf tips voor in de badkamer

Voor sommige klussen in uw badkamer zult u de hulp van een erkende loodgieter of installateur nodig hebben, denk aan het bevestigen van uw bad of toilet. Andere, simpelere klusjes kunt u in veel gevallen ook zelf! We geven u graag een aantal tips van ‘doe het zelf’-klussen in de badkamer, die u ook zelf kunt uitvoeren. In het algemeen geldt dat het in ieder geval sterk aan te raden is om de juiste materialen en gereedschappen te gebruiken. Over het algemeen geldt, dat des te beter uw materiaal is, des te meer plezier u hier ook aan beleefd. U wilt immers niet na een maand opnieuw moeten klussen!

Tip 1: zorg zelf voor de aanleg van uw afvoer

Het aanleggen van de afvoer in uw badkamer is veel minder moeilijk dan gedacht wordt! Door de afvoer van uw toilet, douche of bijvoorbeeld wastafel zelf aan te leggen heeft u de hulp van een loodgieter niet nodig. Het fijne aan de aanleg van afvoerbuizen is dat u hier geen specifieke gereedschappen of kennis voor nodig heeft. Let alleen wel op de verschillende maten die er zijn!

Tip 2: bevestig uw verlichting zelf

Wanneer de aansluitpunten voor de verlichting in uw badkamer geïnstalleerd zijn, is het bevestigen van de lampen zelf vaak een eenvoudige klus. Maak gebruik van een decoupeerzaag om mooie rondjes te maken, waarin u de lamp kunt ophangen.

Tip 3: maak gebruik van kit tegen lekkage

U kent het vast, kit! Dit product is ideaal om lekkage in uw badkamer tegen te gaan. Heeft u te maken met water wat langs de randen van bijvoorbeeld uw bad loopt? Door de bron van deze lekkage dicht te kitten hoeft u geen timmerman in te schakelen.

Tip 4: voorkom verstoppingen door goed schoon te maken

Een verstopping in uw badkamer is erg vervelend, het brengt een onplezierige stank met zich mee en water loopt niet goed weg. Door putjes in uw badkamer geregeld open en schoon te maken, voorkomt u verstoppingen en is het doorspuiten van uw afvoer minder snel nodig.

Tip 5: doe kleine timmerklusjes zelf

We hebben er allemaal wel eens mee te maken, kleine klusjes als het vervangen van kapotte tegels, het vervangen van de wc-bril, enzovoorts. Veel van deze klusjes kunt u zelf uitvoeren, zonder de hulp in te moeten schakelen van een timmerman of loodgieter. Kijk eens op internet, waar u tal van handige handleidingen vindt!

Bron: deloodgietereindhoven.nl


About the AuthorBack to Top ↑